Galériaágy - Két lány (9 éves és 1 hónapos) 9 nm-es szobája - Közös gyerekszoba

Galériaágy - Lányok szobája
Két különböző korú, s ezért eltérő igényű gyermek funkcionális és esztétikus elhelyezése várt megoldásra mindössze 9 nm-en. Az 1. lépés a hasznosítható terület bővítése volt, amelyet 3 szakterület mesterének összehangolt munkája valósított meg. (fém, fa, textil). A galéria alatt felszabaduló hely jelenleg tároló funkciónak biztosít helyet, melyben mindkét korosztály „cuccai” elférnek. A galéria textilburkolata a kuckósítás feladatát hivatott betölteni, miközben a fólia betétek kellő mennyiségű fényt engednek be. A kuckó falán helyi világítás biztosít lehetőséget az esti olvasgatáshoz.
 
Galériaágy
Lépcsős galériaágy



























Az egyoldali megtámasztás, a falra szerelés és mennyezetre függesztés biztosítja a konstrukció stabilitását, mely dupla-soros lécbetétet és laticel matracot tart. Az ívelt ágyvég lágy benyomást és balesetmentesebb közlekedést biztosít. A komfort és tárolókapacitás növelésében egyaránt szerepet játszik a galériára vezető lépcső a maga 100 %-ig kihúzható fiókjaival. A szoba (bármikor lecserélhető) dekorációi egységbe vonják a különböző karakterű fekhelyeket. A vezérfonalat alkotó „virág” megjelenik a galérián, a mennyezeti lámpán és falikaron, valamint a kiságy felett függő forgón. A lépcső melletti festett füvek felvezetik a tekintetet, míg a kiságy mellettiek barátságosan védik a lakókat.

Lányok szobája - Testvérszoba

Így készült a galériaágy (Tervezéstől a kivitelezésig)

Tervezés

A tervezési szakasz végén egy nagy örömhír kapcsán szükségessé vált egy kis tervmódosítás: Az egyszemélyesre tervezett szobán, ketten fognak osztozkodni. A változtatás a fémkonstrukció kivitelezését nem befolyásolta, de az asztalosipari tervek aszerint módosultak, hogy a lépcső alatti tárolókapacitás többféle elrendezés esetén is kihasználható legyen, ezért oldalsó tárolóboxok helyett kihúzható fiókok kerültek ide. Amikor kiderült, hogy kislány érkezik, továbbra is megmaradhattak a „csajos” látványtervek.

Fémipari munka

A tervek alapján elkészült a fém ágyszerkezet, mely több ponton rögzül az aljzathoz és a falhoz. Ezután az fémpálcák felszerelése következett, melyek közül az íves résznél lévő pálca - a nagyobb terhelhetőség érdekében - közvetlenül a gerendához csatlakozik, az erre a célra legyártott szorítóbilinccsel.

Dekorációs festés

A dekorációs festés megadta a szoba alaphangulatát, amely összefogja a virágmotívumokat.
A dekorációs falfestésről bővebben: ITT!

Asztalosipari munka

Az MDF burkolatok és lépcsőelemek még festetlenül kerültek a helyszínen bepróbálásra, s amikor minden passzolt egymáshoz, szétszerelés után visszautaztak az elemek az asztalosműhelybe, ahol megkapták festékköpenyüket. Az elemek beillesztésével kialakult a jelenlegi karakter váza.

Ágybetét

Az asztalosipari munkálatok befejeztével behelyezésre kerülhetett az egyedileg legyártatott részben eltolt csíkos,  ívesre szabott dupla-soros lécbetét és a laticel.

Textil

Már csak a kis tulajdonos kívánsága alapján tervezett textil védőfal felkötözésére és a virággirland elhelyezésére volt szükség ahhoz, hogy lakója birtokba vehesse birodalmát.
Galériaágy készítés lépésről lépésre
Kérem tekintse meg a "Gyerekszobák - 1. rész" videómat, melyben ez a szoba is szerepel: