Erdei kirándulás dekoráció - Gyerekszoba hangulat - A megvalósítható álom

Funkció

Egy 9 nm-es hosszúkás téglalap alakú gyerekszoba, 4 különböző funkcionális berendezési változata, mely kiszolgálja a gyermek igényeit nagy-óvodás kortól fiatal felnőtt korig. Mielőtt megtekintené a hangulati változatokat, kérem olvassa el e szoba funkcióiról szóló cikket: ITT! vagy a fenti képre kattintva.

Hangulati témakör: Erdei kirándulás


A 4 adott funkcionális berendezési terven 1-1 hangulati kép mutatkozik meg, melyek ugyanazon témakörben, de más-más látványt-, szín- és formavilágot nyújtva varázsolnak el. A hangulatot kiegészítő elemekkel érjük el, úgymint: dekorációs festés, textil, dekoráció..., melyek a bútorok megtartásával könnyen és pénztárcakímélő módon megváltoztathatóak az igény- és ízlés változásával.
Lankás fenyvesben

A bútorok lebegnek a térben, ha világosabbak, mint a háttér. Az is  látszik, hogy szinte észrevehetetlenek, ha a háttérre irányul a figyelem, mint például itt, egy játékos természetkép megjelenítésével. A szobát uraló zöld tónusok ellenpontozásaként bevethetünk néhány csipetnyit - "gombányit"  a  zöld komplementer színpárjából. Így áll helyre az egyensúly.

Az öreg fa tövében

 
Egy meleg nyári napon, leheveredni egy árnyat adó nagy fa tövébe, csuda-jó érzés. A festett dekoráció és az egyéb témaerősítő kellékek jelenlétével: a bútorok megbújnak a térben, szinte feloldódnak a látvány adta hangulat hatására. A zöld és sárga színek tónusait a nagy fatörzs markáns, meleg barna árnyalatai ellensúlyozzák.

Sátorozni volna jó!!!
Most itt a lehetőség, hogy  gyermekünk belekóstoljon a sátorozás örömébe, hogy aztán nyáron, az egész családot felpakolva, igaziból is átélhesse azt. A meglévő ezüstszürke redőnyös bútor hideg szürkéjét és a fák zöldjét, barna tónusok melegítik. Hogy ne álljon ott magányosan és optikailag indokolatlanul a szürke szekrény, eme szín visszaköszön neki a körszőnyegről, s nem mellékesen, szerepjáték alkalmával kiválóan funkcionál imitált tűzrakóhelyként is.
 Állatlesen vagy gyereklesen? - Piknik a szabadban

Ki les meg kit? A gyermek mindent jól láthat az ágyából, vagyis a lesállásból. De vigyázat! Őt is figyelik!
A lebegő funkcionális berendezéshez egy szabad- és tág teret láttató dekoráció társul, ezzel az optikai csalással érhetjük el, hogy a bezártság érzetét mellőzve használja gyermekünk a meglévő 9 nm-ét. A piknik-hangulathoz nagyban hozzájárul a játéktárolóvá avanzsált nagyméretű piknik-kosár, és a kockás plédet imitáló szőnyeg látványa. A mennyezetről lelógatott famadarak mozgásba hozhatók, melytől eme kis enteriőr még dinamikusabbá és élet-telibbé válik.

Kérem, tekintse meg a többi hangulati témakörben készült látványtervet is: ITT!, vagy a Tervek / Munkák dobozban, a Hangulati ötlettár címkénél.
Kérem tekintse meg a:
Lányos hangulatú ötletek videót: ITT!
Fiús hangulatú ötleteket videót: ITT!