Kabin (hajó, tengeralattjáró) dekoráció - Gyerekszoba hangulat - A megvalósítható álom

Funkció

Egy 9 nm-es hosszúkás téglalap alakú gyerekszoba, 4 különböző funkcionális berendezési változata, mely kiszolgálja a gyermek igényeit nagy-óvodás kortól fiatal felnőtt korig.
Mielőtt megtekintené a hangulati változatokat, kérem olvassa el e szoba funkcióiról szóló cikket: ITT! vagy a fenti képre kattintva.

Hangulati témakör: Kabin (hajó, tengeralattjáró)
   
Kabin - Gyerekszoba hangulat, dekoráció

A 4 adott funkcionális berendezési terven 1-1 hangulati kép mutatkozik meg, melyek ugyanazon témakörben, de más-más látványt-, szín- és formavilágot nyújtva varázsolnak el. A hangulatot kiegészítő elemekkel érjük el, úgymint: dekorációs festés, textil, dekoráció..., melyek a bútorok megtartásával könnyen és pénztárcakímélő módon megváltoztathatóak az igény- és ízlés változásával.

Bálnalesen

Bálnales - Gyerekszoba hangulat, dekoráció

Térben kissé távol élnek tőlünk ezek a hatalmas állatok, de mindenki csodálattal szemléli őket, jobb híján  természetfilmeken keresztül. Ha egy gyermeket annyira lenyűgöznek, hogy nem bír betelni velük, itt a megoldás. Persze nem is élőben és nem is mozgásban, de egy pillanatkép megragadásával és hasznos információk feltüntetésével mindenképpen. Az enteriőr színvilága természetesen a tenger színeit tükrözi vissza.

Irány a tenger! - Kalandra fel!

Vitorlás kabin - Gyerekszoba hangulat, dekoráció

A vitorláshajó - melyben ez a kabin is található-, Afrika mellett halad el, hogy végül eljusson Észak-Amerikába. Ezt a térkép jelzi, amellett, hogy erősíti a kabinlakó térképészeti ismereteit. A kabin, tipikus fatestű hajóra utal, nosztalgiával emlékezve a vitorlások idejére valamint a működés és a navigáció (maihoz képest) munkaigényesebb és mechanikusabb voltára.

Pingvinmegfigyelés - Kalandozás a Déli-sarknál

Pingvin megfigyelés - Gyerekszoba hangulat, dekoráció

Az Antarktisz hűvös, mégis érdekes világát idézi a szoba karaktere mind színvilágában, mind témaválasztásában. Fagyorgó gyerkőcök ne válasszák! Ami a kabinablakból látható, az a föld leghidegebb területe,  -88 fokot is mértek már. Mi szerencsére csak tisztes távolságból és fűtött kabinból szemlélődünk, ráadásul a jégtörő hajó eme bemutatott kabinja némi piros színnel kiegészülve egészen barátságos miliőt teremt. Némi kis ösztönző információ az ajtóra festve, itt sem maradhat el.

Tengeralattjáróban - A korallzátonyok élővilágának tanulmányozása

Tenger alatt - Gyerekszoba hangulat, dekoráció

Hogy erősítsük  kutatónk megszerzett tudását és tapasztalatait, látványos megoldásként a falon is megjelenítődnek olyan tanulmányok, mint: a korallok és korallzátonyok típusai, valamint  információk a zátonyt benépesítő élőlényekről. A szoba hatásos gyújtópontja egyértelműen a festett, kabinablakból látható látvány. Minden más dekoráció ezt hivatott segíteni és indokolni mind színben, mind formában.

Kérem, tekintse meg a többi hangulati témakörben készült látványtervet is: ITT!, vagy a Tervek / Munkák dobozban, a Hangulati ötlettár címkénél. 

Kérem tekintse meg a:
Lányos hangulatú ötletek videót: ITT!
Fiús hangulatú ötletek videót: ITT!