Tanterem dekoráció - Country (vidéki) stílusú osztályterem - Dekorációs festés


Az iskolakezdés minden gyerek életében nagy fordulópont. Segítséget jelenthet nekik, ha  vidám, kellemes környezetben vághatnak neki elkövetkezendő életszakaszuknak. 

Az osztály: Ló osztály lett, ezért a hangulat is ehhez igazodik. A falfestéssel készülő dekoráció a végtelen mezőt ábrázolja kitágítva a látóhatárt, természetes távlati közeget imitálva egy zárt tanterembe. A kétféle zöld alaptónusú színvilág úgy igazodik a megörökölt piros-vázas asztalokhoz és székekhez,  hogy néhány gombányi piros szín visszaköszön a falról. A növényi dekoráció mellett néhány állati, karikatúra jellegű jópofa "Lópofa" vigyorog a gyerekekre. Mindezt abban az esetben teszik, ha a tábla behajtott állapotban van. Kihajtva pedig csak némi "sörény-"zet sejtet valamit.

Fehér falakkal..


Festett faldekorációval...




A falfestésbe bevonhatóak a gyerekek is, akiket a munka büszkeséggel tölt el, s emellett kézügyesség- és festőtechnikai fejlesztést is kapnak.


Elsőként a terv készül el, mely alapján  felvázolásra kerül a ceruzarajz. Ezután ki kell töltögetni a színegységeket. Száradásuk után kerül sor a pontosan be nem tervezhető alkotómunkára, vagyis tónusokat kell tenni a dekor-alapra. Ez életet és játékosságot visz a növényi részekbe és állati figurákba. A festés mellett színes ceruzával is készíthető tónusozás. E két technika találkozása pikáns látványt teremt, hisz a festés tömörebb, karakteresebb, a színes ceruzarajz pedig bohém és egyedi rajzolatával tartja frissen a festett faldekorációt. Ceruzahasználatkor, ha elkészült az alkotás, érdemes fixálót használni.



A dekorációs falfestésről bővebben: ITT!