Osztályterem berendezés country (vidéki) stílusban - Tanterem enteriőr



Osztályterem dekoráció

Osztályterem

Az osztályterem berendezése néhány hét alatt kellett, hogy körvonalazódjon és realizálódjon, hogy a közeledő évnyitóra teljes pompájában várja a gyerekeket. Kreatív tanító néni és lelkes szülők összefogásából jött létre eme kis tanuló-rét, ahol a stilizált falfestés jelképezi a természetes környezetet, a tanító néni kertjéből származó függesztett bokrocskák segítik a kézműves munkák bemutatását, az 1. osztálykiránduláson talált fatörzs váltotta be a természetes alapú, de modern köcsögfaként szolgáló funkcionális elképzeléseket és most kapaszkodjanak meg: a padok mögött elhelyezkedő játszószőnyeg körül valódi, szalmával töltött liszteszsákok szolgálnak puffként, padként, ágyként, szerepjátékdíszletként, ...s a többi a gyerekek fantáziáján múlik.

Festett dekoráció

Nem eléggé megszokott az osztálytermek dekorációs festése, pedig egy jól megválasztott és az osztályra szabott téma megjelenítésével eme festett dekoráció nem kél versenyre a későbbi, gyerekek által készített munkákkal. Segíti azokat és hátteret jelent számukra. Ennek eléréséhez alkalmazkodónak és szerénynek kell maradnia a festett dekorációnak.

Osztályterem dekoráció
Osztályterem dekoráció










A dekorációs falfestésről bővebben: ITT!

Természetes berendezési tárgyak

A country stílus lényege a természetesség, a természetes anyagok használata. Ez manapság nehezen megvalósítható osztályterem kapcsán, de a bútorlap-szekrényen és íróasztalokon kívül elég sok gesztus utalhat a természetességre.

Alkotásbemutató bokrok

Osztályterem dekoráció

Miért jó, ha bokrok nőnek ki a falból? Egyrészt olyan, mintha csak bungisat játszanának alatta a gyerekek. De a fő szempont, hogy ráaggathatóak az éppen elkészült alkotások, nem is akármilyen látványt nyújtva.

Szalmazsákok

A fenti képen a padok mögül sajnos a szalmaillat nem megy át a monitoron, de ott van. Ez az egyik előnye a szalmazsákoknak. A másik, hogy sokféleképp funkcionál, mint azt már fent kifejtettem. S a látvány, melyet a szalmával kitömött liszteszsákok nyújtanak, tökéletesen beleillik az enteriőrbe.

Modern köcsögfa-pohárfa

Osztályterem dekoráció
Adott a mosdó környéki terület. Itt kell elhelyezni könnyen elérhetően majdnem 30 poharat, itt kell tárolni a néha használatba vett tányérokat, kancsót. A régiek tudhattak valamit. Ha nem is így, nem is ennyit, de hasonlóképpen csinálták a köcsögök szárítását és tárolását, amely útmutatást ezúton is köszönjük nekik.























További osztályterem dekorációval kapcsolatos cikk: