Fiúszoba többféle hangulatban - Szabálytalan gyerekszoba - Hátrányból előny




Fiúszoba hangulatok

Egy különleges alaprajzú gyerekszoba berendezése speciális feladat, főleg, ha ráadásul négyzetméterekkel sincs bőségesen ellátva. Elsőre megoldhatatlannak tűnhet, de gondos tervezéssel még ebben az esetben sem kell lemondani sem a megfelelő funkcionális kialakításról, sem az igény szerinti és szerethető hangulatról.
Jelen esetben egy főfal vastagságban falazott sarokrész nehezíti a berendezést.
Nincs más hátra, előnyt kell kovácsolni a hátrányból, ezt az adottságot  kell integrálni. Mint később látható is lesz, annyira jól sikerül az integráció, hogy egyenesen fókuszponttá válik a kicsi térben ez a furcsa elhelyezkedésű és térszerkezetű "valami".


Funkcionális szempontból a kis ficak tárolóként és kuckóként hasznosul. A sárga szín a vízszintes osztást láttatja. Felül tárolóhely kerül kialakításra kétfelé nyíló ajtóval, alul a falnak simulva egy polcos bútorelem (kék színnel jelölve), előtte pedig a kuckó, melyet ívesen vágott bejárattal rendelkező lap takar. A szoba további területein ívesen kialakított ágy, íróasztal és nyitott-zárt tárolórendszer kerül kialakításra. Az ágy feletti rész még polcozható lenne, de jelen esetben megmarad bútorozatlanul, lazítja így az összhatást, valamint teret ad a dekorációnak.




Egy gyerekszoba tervezés csodákra képes!
Még kis alapterület esetében is, lehet, hogy némi kompromisszum által, lehet, hogy egyedi megoldásokkal, de megoldható mindaz a funkció, amelyre a gyermeknek szüksége van.  Ezen felül csupasz bútorokat és falakat képes élettel megtölteni, funkcióknak tud esztétikai, hangulati tartalmat adni, egyáltalán, a gyerekszoba stílszerűvé, s ami a fő, szerethetővé tehető. Hogyan? A lehetőségek és igények ismeretében előre gondolkodással, pontos tervezéssel. Már a vázlatos szakaszban ilyen jellegű skiccekkel segítem megbízóimat a tervek térbeli megértésben, megkönnyítve így a verziók közti választást, segítve a döntéseket. Az alaprajzi szintű verziók közül nehéz lenne kiválasztani a család számára megfelelőt, ha nem lehetne térben látni a bútorzatot és a várható látványt pedig a legnagyobb döntést a korai, vázlatos szakaszban kell meghozni. Ekkor alakul ki az irányvonal, melyre a további részletesebb, pontosabb tervezési munka épül. Mindez egyaránt igaz a funkcionális verziók kiválasztására, és a sokféle esztétikai kialakítások közti döntésre.

Gyerekszoba hangulatajánlás - 2 éves kisgyermek részére - Jármű rajongó

Autópálya hangulat

A dekorációs festés összeköti az építészeti elemeket, egységgé kovácsolja a látványt. A bútorlap előre tervezett színválasztása e látványt segíteni hivatott, úgy kell beleilleszkednie a látványba, hogy ne elnyomja, hanem segítse a hanglatot. Egy rosszul megválasztott színnel rendelkező bútor funkcióját betölti ugyan, de agyonnyomja, rosszabb esetben teljesen szétbomlasztja a látványt.










Busz hangulat

A funkció marad, az alap falfestés marad, viszont azzal, hogy megváltozott a kuckótakaró lapok színe és némi kiegészítő dekorációt kapott, máris teljesen más látvánnyal szembesülünk.













Vonat hangulat

A gyermek a vonatokért rajong? Megoldható!
Az autópályából sínpálya lesz, a veszélyes útkanyarulat táblából vasúti átjáró tábla, a takarólap és tárolóajtó pedig megfelelő színű alapanyagból készül, megfelelő dekorációkkal.













Vár hangulat

Valóban, nem jármű, de azért bepróbálkoztam. Hátha épp ez jön be.















Kérem, tekintse meg tanácsadási és tervezési csomagajánlataimat! Már egy tanácsadás vagy egy vázlatos tervezés is segíthet, a teljes tervezéssel pedig a teljes koncepció megtervezésre kerül az igényfelméréstől egészen addig, míg a mesterek kezébe kerülnek a méretezett kiviteli tervek.

Hangulati ötlettárban a tematikus gyerekszoba-hangulatok között keresgélhet.
A tervek-munkák közt pedig különböző gyerekszobákat és berendezési megoldásokat talál.