Gyerekszoba berendezés - Testvéreknek - Lány és fiú

Feladat: A gyerekszobán egy nemsokára iskolás fiú és egy ovis kislány osztozik. Szükséges két megfelelő hálóhely némi szeparációval; tanulóhely; sok tároló; létra ne legyen; természet és állatszeretet + zöld, valamint a rózsaszín preferencia összehangolása; stb.
A következőkben bemutatom az elkészült verziók térbeli megértését segítő skicceit, melyek nemcsak a funkciót láttatják térben, de a szoba hangulati megjelenését is már a korai, vázlattervi szakaszban, amikor döntést kell hozni a továbbhaladás irányáról.

1. verzió - Sok tárolóval, lépcsős galériaággyal
2. verzió - Térbe állított lépcsős galéria-bútor-ággyal

3.verzió - Lépcsős galériaággyal, kuckóval, külön álló 2. ággyal (vadles hangulat)

3. verzió - Galériaággyal, kuckóval, külön álló 2. ággyal (sportos hangulat)

Mindegyik verzió megfelel az előre megbeszélt igényeknek, de kisebb-nagyobb mértékben, s többféleképp teljesítik azokat. A tervező fantáziáját a megrendelői igények, a hely adta lehetőségek, valamint a közlekedő útvonalak és használati terek kívánta méretezés együttese ösztönzi, s egyben határt szab számára. A berendezés adta hangulat kiegészíthető dekorációs festéssel is, melyre a skiccek ajánlást, példát mutatnak. Így jön létre egy igény szerinti, praktikus és szerethető környezet.

Végeredmény:



E szoba dekorációs festéséről készült cikk: ITT!
Megrendelői vélemény erről a szobáról: ITT!