Afrikai szavanna faldekoráció kamasz szobába - Gyerekszoba falfestéssel és falgrafikával

E gyerekszoba általában fényben úszik, mely stílszerű alapot ad a hangulatnak. A szavannák sárgás alapszínét mi inkább felcseréltük szürkésebb bézsre, ennyit talán művészi szabadságunk megenged nekünk.
Állatimádat,
melynek főleg a szavannák világa, a ragadozó nagymacskák és zsákmányaik állnak a középpontjában. Sok családban akad ilyen érdeklődésű gyermek (ehhez talán az Attenborough sorozatok is hozzátettek esetünkben). A szobahangulat eleve egyértelmű  volt, s mivel a kiskamasz tulajdonos már rendelkezik egy méteres gepárddal, a gepárd faldekorációt eleve feleslegesnek éreztük, inkább hozzá illő környezetet, hangulatot kívántunk létrehozni. Majomkenyérfák, akáciák elszórva, távol egymástól, valamint csapatokban élő növényevők kerültek a falra falgrafika és festés segítségével. Nem sokan, néhányan. S hogy mégis mitől lesz hosszútávon élő és szerethető e dekoráció? A válasz a fal jövőjében és a kiskamasz kezében rejlik. Kifejezett kérésem volt, hogy (ügyes rajzos lévén) ő folytassa ezt az óriásképet, kedve szerint népesítse be.


Szerencsére hamarosan megjelentek az első ragadozók (gepárd, oroszlán), a szavannára jellemző, ottmaradt csontváz, dögevő, újabb fák, egy tóban krokodil, stb.
Így kezdi életre kelteni és megtalálni saját egyéniségét a fal, a szobatulajdonos dolgos keze nyomán.



Íme a vázlatos skiccek, melyek vezérfonalként működtek festéskor:

A szoba 8 nm-es alapterületét lépcsős galériaággyal növeltük, így amellett, hogy izgalmasabb tér jött létre, nőtt a felhasználható alapterület is.