Közös gyerekszoba elválasztása, szétválasztása - Külön lány- és fiú szoba - Kamaszbirodalmak

14 nm gyerekszobából két szoba lett, íme a kettéválasztása utáni végeredmény:



A kezdetekről
Két általános iskolás korú testvér osztozott a  szülők által berendezett kellemes hangulatú és funkcionális 14 nm-es gyerekszobán. A kiskamasz kor küszöbén azonban elérkezett az idő, hogy a gyerekek külön kis birodalmat álmodjanak maguknak. Egyetlen lehetőség, hogy a jelenlegi gyerekszoba kerüljön szétválasztásra, viszont ennek megoldása nem is olyan egyértelmű. Ahhoz, hogy egy 14 nm-es teret tovább bontsunk (úgy, hogy élhető terek jöjjenek létre), átgondolt, rafinált, funkcionális megoldásra van szükség. Ebben segíthet a lakberendező, aki a hely adta lehetőségek és igények ismeretében tervez. A terv megvalósulása a szülők kitartását és több szakág képviselőjét dicséri.


Lányszoba
Megrendelői igény: egy, a sárga melegségén alapuló, lányos  hangulatú szoba kialakítása fekhellyel, tanulórésszel, sok tárolóval. A szobákba integrálni kellett a meglévő, 60 cm mély és 236 cm magas gardróbszekrényeket is.
Lehetőségek: A 14 nm-es szoba egy része használható, a normál belmagasság némileg megnövelhető a gipszkarton álmennyezet elbontásával. 





A szoba falfestést is kapott, melytől még egyedibbé változott a helyiség.




Fiúszoba
A megrendelői igény: a sárga alapszín mellett, fiús, sportos hangulat kialakítása
A sportos hangulatot egy falmatrica szolgáltatja majd (hamarosan felkerül). A fiús hangulat érdekében a sárga mellett kiegészítő színként a zöld jelenik meg, sok fehérrel kompenzálva és frissítve.





A vázlattervekről, előzményekről ITT olvashat.
Kérem tekintse meg a "Gyerekszobák - 1. rész" videómat, melyben ez a szoba is szerepel:

 

Megnéznéd a 3D-s terveimet is? ITT!
Csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy megoszthassam veled újabb munkáimat is!: ITT!