Gyerekszoba átalakítás - Babaszoba lányos hangulatban

Lányos babaszoba - Átalakítás fiú szobából

Hangulati terv-skicc

A helyiségben a végig beépített, teljes belmagasságú, két tolóajtós gardróbbal szemközt alakítható ki a "babaszoba", emiatt egy szűk, hosszúkás szobáról beszélünk. Mit lehet kezdeni egy kis szobával? Mindent. Funkcionálisan persze szűkösek a határok, de a hangulatban elszabadulhatnak a gondolatok. És nem is kell persze sok, de legyen egy irány, ami meghatározó, ami fejleszthető.

Hangulatátalakítás - Lépések
  1. Adott egy - a tesótól örökölt - fiús babaszoba hangulat. A hangulattervezés időpontjában kb. két és fél hónap van még a kislány születéséig. Ez idő alatt elkészül a fiúbirodalom a szomszédos szobában a "nagy tesó" részére, aki még maga is csak kb. 2 éves.
  2. Létrejött egy hangulati lap, valamint a szobára alkalmazott, a hangulatot bemutató térbeli skicc.
  3. Kezdjünk valamit a fallal: Kapott egy szürkés bézs magasabb-, valamint egy világosabb rózsaszín keskenyebb csík-festést a hangulati skicc alapján. Máris némi hangulatváltozáson ment át a szoba. A pelenkázást az anyuka a fürdőben szeretné megoldani, ezért kikerült a pelenkázó és bekerülhetett egy kihúzható vendégágy, mely szoptatásra, mesélésre és pihenésre egyaránt alkalmas.
  4. Bekerült a függőleges elem asztalosipari megoldásban, melynek szerepe tulajdonképpen nem más, minthogy vésés nélkül, biztonságosan felvezessük az áramot a hangulatlámpához. Tudjuk, hogy néhány hónap múlva micsoda zsinórrángatás lenne itt. Na azt nem! A hangulat-, de akár a funkció érdeke soha nem léphet a biztonság elé!!! A sötétebb rózsaszín függőleges elem egyébként a vertikális irányt optikailag kiemeli, emiatt maga a hosszúkás szoba- és horizontális festés-elemek finomodnak.
  5. Felhelyezésre kerültek a dekor-elemek. A betervezett papírgömbök helyett papírpomponok lesznek -ezt nehéz lesz tisztítani :( -
  6. Bekerültek a textilek (szőnyeg, díszpárna, stb.)
  7. Kész (mindkét gyerekszoba), e babaszoba mellett a fiútestvér szobája is. Még van egy hónap a baba születéséig.

Hangulati lap
Egy térkép, egy vezérfonal, persze nem a konkrét berendezési tárgyakat mutatja feltétlenül, de hangulatot közöl, irányt mutat. A tervezéshez a kezdő lökést a helyszíni szemle és igényfelmérés adja, akkor kiderül a megrendelői igény, láthatóak a lehetőségek.
A hangulati lap alapján alakul ki a helyiség berendezésének hangulata, már a tervezés vázlatos szintjén, a vázlattervek is ennek megfelelően kerülnek megjelenítésre.










Megrendelői vélemény erről a szobáról: ITT!